Robot sparer medarbejdertimer hos Nukissiorfiit

På Nukissiorfiits hovedkontor har medarbejderne fået en robot som kollega. Og den sparer allerede mange medarbejdertimer.

Der er ikke tale om en fysisk robot, men derimod en softwarerobot. Robotten hjælper med rutinemæssige procedurer og opgaver, skriver Nukissiorfiit i en pressemeddelelse.

Robotten har allerede vundet indpas i administrationen, da den har stået sin prøve med de første rutineprægede opgaver. Planen på sigt er at aflaste rigtig mange forskellige områder af administrationen.

 

LÆS OGSÅ Superrobot på besøg på Indlandsisen

- Vi kan allerede se, at det virker og er effektivt. Som eksempel kan jeg nævne, at softwarerobotten har kørt flere hundrede kontoudskrifter og sendt ud til modtagere, på knap en time. Det er noget som ”i gamle dage” kunne tage flere dage, fortæller Niels T. Kronholm, controller hos Nukissiorfiit.

Også Nukissiorfiits økonomidirektør, Claus Andersen-Aagaard er imponeret over de allerede tydelige resultater på ganske få måneder. 

LÆS OGSÅ Robotter skal indfange hvalernes sang

- Mange tror, at en robot er en trussel for de ansatte. Det er en helt forkert opfattelse og stik imod vores værdier. Derimod har robotten frigivet flere arbejdstimer i administrationen, hvilket giver os mulighed for at højne vores kvalitet, og medarbejderne kan nu bruge deres tid på at løse andre mere spændende opgaver, fortæller Claus Andersen-Aagaard.

Som et led i Nukissiorfiits strategiarbejde for øget digitalisering af administrationen er der implementeret et nyt software, en såkaldt softwarerobot fra firmaet UiPath. 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt