Rina Møller Lorentzen flytter til færøsk håndbold

NÛKs målvogter i håndbold har skrevet kontrakt med Klaksvíks håndboldklub Stjørnan.
Skrevet af Noah Mølgaard
03. juni 2021 10:06

30-årige Rina Møller Lorentzen, der blev kåret som GMs bedste målvogter i år, har fået noget af et comeback på håndboldbanen.

Hun gør sig nu klar til at starte på et nyt kapitel i sin håndboldkarriere på færøsk grund.

Hun har valgt håndbolden fra i et par år for at koncentrere sig om sin uddannelse efter at have spillet i den danske 1. division.

- Min tidligere klubkammerat i Danmark er nu vendt hjem til Færøerne og har foreslået mig som målvogter i sin klub i Klaksvík, siger Rina Møller Lorentzen til KNR.

Hun er kendt som frygtløs målvogter og har spillet i den danske 1. division. med sin højde på 182 centimeter har hun stor rækkevidde til at bremse boldene. 

 

Rina Møller Lorentzen
Rina Møller Lorentzen Foto © : Santiago Rosso

 

Håndboldklubben Stjørnan fra Klaksvík har undersøgt Rina Møller Lorentzens håndboldmæssige baggrund inden udkastet til kontrakt blev udarbejdet.

- De har kigget på mine kampe ved håndbold GM og har derefter lagt ekstra til i deres udspil til en kontrakt. Det ser meget spændende ud. Det er derfor, jeg nu indgår kontrakt, fortæller hun.

Sidste chance

Hun skal både være spiller og målmandstræner for ungdomsholdet hos Stjørnan. Og hendes motivation til at flytte til Færøerne er også udsigt til at få mere kamperfaring.

- Jeg har uddannelse som første prioritet. Jeg er blevet bachelor i sprog, litteratur og medier i efteråret og vil også opleve noget med noget, jeg rigtig holder af, siger Rina Møller Lorentzen.

- Jeg er 30 år og er single uden børn. Jeg betragter den mulighed som sidste mulighed for mig for at opleve noget med håndbold, siger hun. 

Hun har fået god sparring med sin målmandstræner hos NÛK Isak Olsen, der også har spillet på Færøerne.

De bedste hold på Færøerne er på niveau med den danske 1. division.

Rina Møller Lorentzen flytter til Klaksvík sidst på sommeren.