Foto: Michael Ransburg/Flickr Creative Commons

Rigsfællesskabet i forskningsstrategi for Arktis

Danmark vil lave mere forskning i Arktis. Sådan lyder det fra Uddannelses- og Forskningsministeriet i Danmark, som vil lancere en arktisk strategi inden for forskning fra efteråret 2016.

Initiativet blev fremlagt i ugens løb af den danske forskningsminister Esben Lunde Larsen under en konference i Bruxelles om EU’s store forskningsprogram, Horizon 2020.

Detaljerne i den danske strategi mangler stadig at komme helt på plads. Men det forventes, at strategien skal få universiteter i Danmark, Grønland og Færøerne til at samarbejde mere om fælles uddannelser, forskning og innovation inden for arktiske emner, forklarer Gitte Agerhus, kontorchef i Styrelsen for Forskning og Innovation.

- Man kunne for eksempel forestille sig, at universitetet i Grønland kunne blive udbygget med nogle flere tilbud, så der også er tilbud til grønlandske studerende, men også måske for udenlandske studerende, som er særlige interesserede i Arktis og arktiske forhold, siger hun til KNR.

Læs også De Konservative vil fordoble Arktis-budget

Også steder som Grønlands Naturinstitut, DMI, GEUS og Forsvaret skal blandt andre involveres i strategien.

På den danske finanslov for 2016 er der dog ikke afsat særskilte midler til forskning i Arktis. 

I stedet forventer man hos Styrelsen for Forskning og Innovation, som hører under Uddannelses- og Forskningsministeriet i Danmark, at forskningen skal ske inden for de penge, der generelt bliver afsat til universiteterne i de kommende år.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl