Rifler må ikke efterlades i bådene

I de seneste dage har politiet i Qeqqa fået flere anmeldelser om uforsvarlig omgang med og opbevaring af våben. I den anledning præciserer politikommissær Johan Davidsen, at politivedtægten for kommunen forbyder personer at færdes i beboede områder med ladte våben. Overtrædelse af denne vedtægt kan betyde at våbenet bliver konfiskeret, og der vil blive udskrevet en bøde til synderen.
Skrevet af Peter Troelsen
13. juni 2012 11:39

I Maniitsoq modtog politiet lørdag den 9. juni en anmeldelse om, at der er fundet en ladt riffel ombord i en jolle. Politiet fandt riflen, der var ladt, ligesom der var ammunition i magasinet. En sådan omgang med våben er slet og ret ulovlig.

-Politiet i Sisimiut modtog tirsdag 12. juni en anmeldelse om, at børn leger i gummibåde i nærheden af lystbådehavnen. Børnene blev efterfølgende overdraget til forældrene. Efterfølgende viste det sig, at børnene har fundet effekter ombord i en lystbåd, herunder et haglgevær og en riffel. De havde affyret skud med disse våben, men lykkeligvis var børnene ikke kommet til skade, fortæller Johan Davidsen.

Politiet gør kraftigt opmærksom på at befolkningen bør være påpasselig med deres håndtering af våben. Våben kan volde endog meget store skader, hvis de bliver anvendt forkert. Så derfor skal man tage våben meget alvorligt og under ingen omstændigheder lade dem ligge og flyde, hverken i lejligheder eller i både og under ingen omstændigheder i ladt tilstand med ammunition i nærheden.