Retsudvalg vil undersøge Trump for magtmisbrug og korruption

Retsudvalget i Repræsentanternes Hus vil kræve at få dokumenter udleveret fra over 60 personer med forbindelser til USA's præsident Donald Trump.
Foto © : Gage Skidmore/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
04. marts 2019 15:28

Målet er at bevise de anklager om korruption, magtmisbrug og hindring af rettens arbejde, der flere gange er rettet mod Trump.

Blandt andet efter at præsidenten fyrede den forhenværende FBI-direktør James Comey, der netop havde beskyldt Trump for at kende til russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg.

- Der er ingen tvivl om, at Trump har hindret rettens arbejde, siger formand i retsudvalget Jerrold Nadler fra Demokraterne, der mener, at undersøgelsen mod Trump kan danne grundlag for en rigsretssag, der kan afsætte præsidenten.

Ønsket om en undersøgelse kommer under en uge efter, at Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, rettede hårde anklager mod præsidenten, som han blandt andet kalder en løgner, svindler og racist.

Cohen fortalte blandt andet, at Donald Trump var bevidst om den russiske indblanding i det amerikanske præsidentvalg, og at præsidenten har løjet til Kongressen om sit forhold til Rusland.

Cohen blev i december dømt tre års fængsel, efter han blandt andet indrømmede at have betalt kvinder for ikke at udtale sig om deres affærer med Donald Trump under præsidentvalgkampen.