Restkvote sættes fri

Fiskeriet efter de resterende 200 tons hellefisk i Diskobugten bliver åbnet igen til midnat. Fisker og fangerforeningen i Ilulissat vurderer, at restkvoten måske allerede kan blive fisket op i løbet af en uge.
30. november 2011 10:35

- Kvoten kan nok blive fisket op i løbet af en uge. I disse dage er det kun muligt at fiske i Torsukattak, da man på nuværende tidspunkt  ikke kan fiske i Ilulissat Isfjord på grund af is, siger Peter Olsen, der er formand for fisker og fangerforeningen IAPP i Ilulissat.

Den privatejede fabrik, der producerer hellefisk, Halibut Grenland i Ilulissat, kan ikke oplyse hvornår produktionen kan gå i gang. Men fabrikken regner dog med, at 33 arbejdere bliver  indkaldt, når de første 10 tons hellefisk er blevet indhandlet.

Fiskeriet i Diskobugt-området blev den 25. oktober foreløbig indstillet, efter at fisker og fangerforeningen i Ilulissat foreslog, at den resterende kvote på 200 tons for hellefisk i 2011 bliver reserveret til indhandling i december måned.

Ifølge tal fra Grønlands Fiskerilicens, blev 144 tons hellefisk fra forvaltningsområdet Disko indhandlet i december sidste år.