Reservedel ankommet til Tasiilaq

Efter en uge, hvor flere passagerer har været strandet i Tasiilaq, ankom der i går tirsdag en længe ventet reservedel til Tasiilaq, og i dag fortsatte arbejdet på at få helikopteren flyveklar.
23. marts 2016 18:47

- Vi kan meddele, at vores helikopter forventes at være klar til eftermiddag. Hvis vejret tillader det, så begynder vi at flyve til bygderne. Men vejret er stadig en afgørende faktor både for programmet i dag og i morgen, skriver Air Greenland til KNR i dag sent på eftermiddagen.

Omkring 100 passagerer er strandet i Tasiilaq og i de omkringliggende bygder på grund af de tekniske problemer på Air Greenlands lokale Bell-212 helikopter. Dårligt vejr har forhindret flyselskabet i at få reservedele frem.
- De kunder, der ikke er blevet orienteret, skal henvende sig ved stationerne - stationerne har orienteret os om, at de har informeret alle de personer, de kunne få fat på gennem de kontaktoplysninger, de havde på dem, skriver Air Greenland videre.

Den lokale Bell-212 helikopter har siden onsdag d. 16. marts været ude af drift. Reservedelene kom til Kulusuk lufthavn få timer efter, at der blev konstateret problemer, men på grund vejret har det ikke været muligt at fragte reservedelen videre til Tasiilaq, fortæller Air Greenlands HR-chef Mads B. Christensen.
Air Greenland har ikke præcise tal for opholdsomkostningerne. Men på baggrund af lignende situationer, regner selskabet med, at det har kostet selskabet 100.000.kr om dagen.