Rent byggeboom på vej til Ilimanaq

Ilimanaq, der har knap 60 indbyggere og er en af de ældste bebyggelser i Grønland, og som er grundlagt i samme periode som Ilulissat, vil fra i år og frem til foråret 2015 opleve et sandt byggeboom.
01. marts 2013 06:19

Den danske fond, Realdania Byg, Qaasuitsup Kommunia og den lokale turistoperatør i Ilulissat, World of Greenland, har nemlig indgået en partnerskabsaftale, der vil medføre renovering af to gamle bygninger i Ilimanaq samt byggere af 15 hytter i bygden:

- Vi skal restaurere  to spændende huse, som ligger ude i Ilimanaq, det er den gamle bestyrerbolig og den gamle butik, som begge er fantastiske bygninger, som har ligget  der fra siden af midten 1700-tallet, siger Frands Frandsen, arkitekt hos Realdania Byg, der altså skal stå for renoveringen af den gamle bestyrerbolig og butik:

- Og det vi vil med bygningerne er, at vi vil restaurere dem og nyindrette dem, også skal det fremover anvendes til at fremme erhvervet og turismen i bygden, siger Frands Frandsen.

De to bygninger skal renoveres for et to-cifret millionbeløb, men Realdania vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse hvor meget fonden reelt vil bruge på restaureringen:

- Men det er klart, at vi går seriøst ind i det her arbejde, og det er et stort beløb. Vi nærmer os tocifret millionbeløb på at istandsætte det huse. Men nærmere vil jeg helst ikke komme ind på beløbet. Jeg kan kun sige, at der vil blive afsat tilstrækkeligt til, at bygningerne bliver sikret for deres fredningsværdi fremover, også sådan det kan blive stolthed for området, siger Frands Frandsen.