Rensdyrbestanden i Canada bliver større

Porcupine rensdyr flokken i Yukon territoriet og Alaska er stor igen.
07. februar 2011 04:02

Der havde været mange bekymringer om at antallet af rensdyr i Porcupine bestanden i Canada var faldet. Men heldigvis viser nye tal fra Yukon territoriet og Alaska at bestanden stiger.

Den sidste store optælling for 10 år siden anslog antallet til at være omkring en 123.000 rensdyr. Og den nye optælling, som ikke er helt færdig endnu, viser, at der er flere end dette antal.

Den alaskanske vildtdyrs biolog, Beth Lenart, udtaler til CBC News, at de første resultater fra optællingen, der foregår fra fly, allerede nu viser at der er flere end 123.000 rensdyr i den såkaldte Porcupine flok.

Når optællingen er helt fædig regner man med, at der vil være betydeligt flere rensdyr.

Rensdyr bestandene andre steder i Canada har været faldende. Derfor var man bekymret, men kan nu til gengæld glæde sig over det store antal rensdyr i Porcupine flokken.

For to år siden kom Yukon regeringen med restriktioner på rensdyrjagten, restriktioner som ikke var populære, men som måske har vist sig at være med til at forøge antallet af rensdyr der lever omkring grænsen mellem Yukon territoriet og Alaska.

De endelige tal om bestandens størrelse vil blive offentligtgjort engang i marts måned.