To rensdyr til fritids- og erhvervsfangere

Det er gennemsnittet for nedlagte rensdyr i de foregående år. Rensdyr jagten begynder om en uge
Skrevet af Ludvig Siegstad
25. juli 2012 12:22

De allernyeste tal for nedlagte rensdyr er fra 2010, som Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug er i besiddelse af. Ifølge fangstrapporten viser tallene, at der er skudt 12.368 rensdyr enten af fritidsjægere og erhvervsfangere i det pågældende år.

I gennemsnittet er det 1,7 dyr per jæger. Hvis vi trækker fritidsjægerne, som der er 5.548 stykker af, fra, er det så seks rensdyr til hver erhvervsfanger. Der var noteret 2.083 erhvervsfangere for to år siden.

Når rensdyrjagten indledes på onsdag den 1. august, kan erhvervsfangere og fritidsjægere skyde ubegrænset rensdyr, i følgende forvaltningsområder: Naternaq, Akia-Maniitsoq og Ameralik. Sisimiut-Kangerlussuaq. Qeqertarsuatsiaat. Qassit og Neria. Ivittuut. Pituffik.

Følgende forvaltningsområder har kvoter: Qaanaaq, 172 rensdyr. Nuussuaq halvøen, 474 rensdyr, som jægere fra Upernavik, Uummannaq, Ilulissat, Qeqertarsuaq og Qasigiannguit kan nedlægge.

På Inglefield Land, forvaltningsområdet Qaanaaq, indledes rensdyrjagten den 1. august og slutter den 30. april, og i Prudhoe Land, begynder jagten også den 1. august og slutter den 15. november.

I de åbne forvaltningsområder kan erhvervsfangere og fritidsjægere gå på jagt fra den 1. august til 15. oktober. Borgere i Pittuffik med gyldigt jagtbevis kan dog jage i Olrik Fjord fra den 1. august til 30. april.