Rensdyr bestandene på Ungava halvøen diskuteres i denne uge

Inuit fra Labrador og Nunavik mødes i denne uge i Nain, Labrador for at diskutere. hvad der er sket med rensdyrbestandene.
26. september 2013 07:09

Indenfor de sidste tyve år er George River rensdyrbestanden faldet med over 50 %, så at der nu kun er ca. 38.000 rensdyr tilbage.  Bestanden lever både i Nunavik og i Nunatsiavut.

I alt er der syv forskellige inuit- og indianergrupper med til dette møde, som ledes af Sarah Leo, Nunatsiavuts regeringsleder, og Adamie Alaku fra Makivik i Nunavik. Der er ikke blevet inviteret folk fra regeringen eller andre organisationer.

Sarah Leo udtaler til Labradors radio, at dette er fordi, det er vigtigt at disse syv grupper af oprindelige folk udvikler tillid til hinanden, siden dette er det  første officielle møde af UPCART, Ungava-halvøens oprindelige folks rensdyrsammenslutning.

Mødet vil diskutere en kvote for det næste år såvel som en treårig strategi til at administrere George River bestanden. Foruden denne diskuteres også de to andre bestande, Leaf River og Torngat, der begge har betydning for folk her i området.