Rektor: Uddannelsesplan overrasker ikke

Naalakkersuisuts Uddannelsesplan II, som har høringsfrist til den 18. februar er ikke overraskende, og der ikke så meget nyt i den. Det siger rektor i Institut for Læring, Dorthe Korneliussen.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
14. februar 2014 11:39

Naalakkersuisut ønsker en revision af læreruddannelsen, så den bliver moderne. Men rektoren mener, at læreruddannelsen allerede er tidssvarende, som den ser ud i dag.

- Læreruddannelsen er blevet en forskningsbaseret uddannelse. Vi har projekter, udviklingsopgaver og vi har forskning om folkeskolen. Det, det går ud på, er at kigge på folkeskolen og tage ved lære. Derfor er Naalakkersuisuts uddannelsesplan ikke overraskende og indeholder ikke noget nyt, siger Dorthe Korneliussen.

Naalakkersuisut ønsker også, at den professionsrettede uddannelse skal sikre, at flest mulige lærere i fremtiden underviser i de fag, som de er uddannet til.

- Det er et godt initiativ, som vi har forberedt siden sidste år. Og vi startede med at justere læreruddannelsen allerede i august sidste år, hvor vi styrkede valg af de store fag på folkeskolen, sådan at læreruddannede lærere mest muligt går ud og underviser i de fag, som de har haft som linjefag her i institutet, siger Dorthe Korneliussen.

Endelig vil Naalakkersuisut tilbyde et nyt linjefag i specialpædagogik, hvor formålet er at styrke lærernes kompetencer, så de bliver bedre til at undervise børn med særlige behov. Men den styrkelse er også allerede igang, siger rektoren i Institut for Læring.

- Men udover det, så går vi igang med at lave en linjefag i specialpædagogik, en linjefag som kan vælges på lige fod med dansk, engelsk, grønlandsk og matematik. Dette vil gøre, at lærere kan være mere fokuserede på børn der har brug for en special undervisning.

Ilinniarfissuaq modtager 46 millioner kroner fra Selvstyret årligt.