Rektor: Styregruppe skal skabe ro

Med en ny styregruppe vil Ilisimatusarfiks rektor Tine Pars skabe ro på institut for Administration. Kun blandt underviserne adskiller medlemmerne af den nye styregruppe sig fra det nuværende studienævn.
05. oktober 2009 15:06

Nok personfnidder og bøvl. Nu skal der være ro på institut for Administration, lyder det fra rektor Tine Pars.

- Jeg har gjort det af eget initiativ og håber, at der nu kan blive ro, siger hun.

I disse dage bliver en ny styregruppe godkendt. Den skal erstatte det nuværende studienævn og rådgive den fungerende institutleder, Tine Pars, om ledelsen af instituttet.

En forskel på de to rådgivende organer er medlemmerne. Mens de to medlemmer, som repræsenterer de studerende i studienævnet bliver de samme, så bliver det ikke de samme personer, som repræsenterer underviserne i den nye styregruppe.

I den seneste tids debat er udvalget af undervisningslitteratur blandt andet blevet kritiseret for at være for snævert. At der skulle være en overvægt at marxistiske teorier, lød det fra kritikerne.

- Den kritik er både blevet rejst af personer indefra og uden for instituttet. Derfor forventer jeg, at den nye styregruppe vil kigge på pensum med friske øjne, siger Trine Pars.

Styregruppen skal fungere frem til d. 1. januar, hvor en ny styrelseslov træder i kraft. I den periode vil Trine Pars midlertidigt fungere som institutleder.