Rekordstor interesse til Grønlandskonference i Danmark

Over 250 personer deltog onsdag til Dansk Industris konference om Grønland, hvor interessen var større end tidligere.
Konferencen foregik i Dansk Industris lokaler midt i København. Erfalasorput - det grønlandske flag lyste op på Industriens Hus ved dagens anledning. Foto © : Dansk Industri
Skrevet af Malik Brøns, Jens Betak
05. december 2019 18:37

Både udenlandske virksomheder og politikere mødte op til den årlige Grønlandskonference, der arrangeres af Dansk Industri. Formålet med konferencen er at tiltrække investorer fra andre lande.

Mads Qvist Frederiksen er konsulent i Dansk Industri, og han vurderer, at interessen var større end ved de tidligere konferencer.

- Først var interessen på miner, men vi kan godt se at interessen også er på andre emner som infrastruktur og turisme. Det er derfor, vi havde en konference om Grønland, for at fortælle om erhvervsmulighederne i landet, siger Mads Qvist Frederiksen.

Potentiale i mineindustrien

Budskabet var blandt andet at vise, at Grønland ikke kun handler om fisk. Et område, hvor der er stort potentiale, er inden for mineindustrien.

På nuværende tidspunkt er der to aktive miner i Grønland, men der er en lang række af selskaber, der er i gang med at undersøge den grønlandske undergrund for mulige nye mineprojekter.

Der var derfor mødt repræsentanter for mineindustrien op til konferencen. AEX Gold var til stede, som har planer om at genåbne en guldmine i Nalunaq.

Også kinesiske Shenghe Resources var med. Den kinesiske råvareinvestor er hovedinvestor i Greenland Minerals, som har mineprojektet på Kuannersuit, der har potentiale til at blive et af verdens største miner inden for sjældne jordarter.

Ud over mineindustrien var blandt andre professor Minik Rosing, Karsten Høy fra Greenland Venture, Jóhannes Egholm Hansen, som er formanden for Kalaallit Airports, og de to folketingsmedlemmer Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aki-Matilda Høegh-Dam (S), også med til konferencen.