Rekordlang fodboldsæson

Mens danske fodboldbaner er begravet i sne, så er græsset stadig grønt i Grønlands eneste kunstgræs fodboldbane i Qaqortoq.
Skrevet af Noah Mølgaard
08. december 2010 09:01

Fodboldglade børn og unge i Qaqortoq tager klimaændringer med et stort smil. Og glæden skyldes en rekordlang fodboldsæson, der nu har varet ti måneder.

- Det betyder blandt andet, at kunstgræsbanen bliver brugt af omkring 200 børn om ugen, fortæller bestyrelsesformanden for kunstgræsbanen i Qaqortoq Kent Kielsen til KNR.

Sneklædte Danmark har haft snefri fodboldbaner i ni måneder, der betyder at fodboldsæsonen på en snefri bane er en måned længere end den danske sæson.

Kunstgræsbanen i Qaqortoq blev officielt indviet at FIFAs præsident Sepp Blatter den 13. september og har været i brug siden 2009. Og den lokale befolkning har taget godt imod den nye mulighed.

- Bestyrelsen i kunstgræsbanen har lavet en indsamling til udviddelse af aktiviteterne ved fodboldbanen. Det er planen, at der skal bygges en legeplads ved siden af det populære idrætsanlæg. Og vi er utrolig glade for at have modtaget støtte fra Lokal anlægsfonden på 150.000 kroner, siger Kent Kielsen.