Rekordår for grønlandsk idræt

Aldrig før har idrætten i grønland haft så stor succes under Arctic Winter Games som i 2012. Hele 50 medaljer er det blevet til, og det glæder bestyrelsen i GIF, at der går fremad for idrætten set i et internationalt lys.
Skrevet af Peter Troelsen
29. januar 2013 11:24

I år fylder GIF rundt. 60 år som samlende organisation for idrætten i Grønland, og det skal fejres. Den officielle fejring løber af stablen 27. – 29. september i Nuuk, hvor der kommer internationale gæster og fejrer forbundet. Også rundt omkring i landet kan det mærkes at det er et jubilæumsår. Der vil være stor idrætsaktivitet over hele landet i 2013.

-Grønlands Idræts-Forbund har gennem de 60 år, forbundet har eksisteret, spillet en væsentlig rolle i idrætslivet. Idrætsforbundet har i løbet af årene udviklet sig til at tage sig af at yde såvel praktisk og som organisatorisk hjælp til medlemsorganisationerne. Idrætsforbundet har også i stigende grad været med til at præge de overordnede idrætspolitiske debatter. GIF ønsker fortsat at styrke det samfunds-mæssige engagement, og GIF har i den forbindelse indgået aftale med Departementet for Sundhed om at styrke arbejdet for bedre sundhed i befolkningen. Bestyrelsen vil i den kommende tid fortsætte arbejdet med at fastlægge visionerne for idrætten i Grønland i de kommende år, fortæller formanden for GIF Nuka Kleemann i en nytårsudtalelse fra forbundet.

I år vil der også arbejdet med forberedelserne til Arctic Winter Games, der afholdes i Nuuk i 2016. Der arbejdes allerede nu på at få fremskaffet de mere end 1000 frivillige hjælpere, der er nødvendige for at få afviklet det kæmpestore arrangement på betryggende vis. På den idrætsmæssige front byder 2013 på deltagelse i Island Games. I år afholdes legene på Bermuda, så der venter deltagerne en kæmpeoplevelse under varme og meget anderledes forhold.