Rejseselskaber: Sådan oplever vi staycation

Air Greenland oplever det. Arctic Umiaq Line har også bemærket det. Folk rejser nemlig mere rundt i landet efter coronakrisen.
16. juli 2020 04:49

- Der er færre udenlandske kunder, men der er flere, der rejser inde i landet, siger Erna Møller, der er teamleder i rederiet Arctic Umiaq Line.

Der har været 13 tilfælde af coronasmitte i Grønland, og derfor har der været indrejseforbud fra 18.marts til 15. juni. Efter 15.juni må der maksimalt rejse 600 mennesker ind i landet om ugen.

LÆS OGSÅ Dato er endelig klar: 15. juni åbner Grønland igen

Erna Møller og hendes kollegaer har oplevet, at der er flere, der gerne ville rejse rundt i Grønland og opleve den friske luft og de høje grønne fjelde denne sommer.

Rederiet har dog ikke tal på, hvor mange flere, der rejser internt i landet i år i forhold til sidste år.

Naturens små hemmeligheder

- Folk har ringet og sagt: "Nå, vi vil gerne rejse i Grønland med Sarfaq Ittuk. Vi vi gerne opleve kysten." Sådan nogle henvendelser har vi, for de vil jo opleve landets små hemmeligheder, naturen, oplevelserne på skibet med musik og lignende, siger Erna Møller.

Og der er endnu en undskyldning for at opleve sit eget land nu, mener rejsebureauet Travel by Heart.

- Til at starte med var det helt klart Kangerlussuaq, der var en rigtig populær destination, siger Elise Bruun, ejer af Travel by Heart.

LÆS OGSÅ Sarfaq Ittuk sejler igen 1. maj

Hun oplever også, at flere er begyndt at rejse indenrigs, fordi de ikke ville rejse til Danmark og andre lande. 

- Og som sommeren skred frem, og reglerne ikke rigtigt ændrede sig, så var der familier, der begyndte at kontakte mig i forhold til rejser internt i Grønland. Og der er Sydgrønland et kæmpe hit, siger hun.

Hun er allerede ved at forberede sig til næste år: 

- Jeg gør mig nogle tanker om, at næste år skal der også være staycation-tilbud. Jeg tror, at folk får mere og mere øjnene op for, hvor fantastisk det er at rejse i vort eget land.