Regn og helikopter hjælper med at slukke naturbrand

Den voldsomme brand nordøst for Sisimiut er ved at blive slukket, efter beredskabet har fået hjælp af Air Greenlands helikopter. Lige nu regner det og blæser kraftigt.

Regn og blæst hjælper nu både brandfolk og Air Greenland med at komme en større naturbrand nordøst for Sisimiut til livs. 

Beredskabet i Sisimiut har anmodet Air Greenland om hjælp, for brandfolkene har ikke selv kunnet komme flammerne til livs på grund af voldsom røg.

Nu er en helikopter sendt i luften for at vælte vand ned over flammerne. Helikopteren har været i gang hele eftermiddagen og det meste af aftenen i går.

- Efter at helikopteren har været i luften, forhindrer vi, at branden udvikler sig mod nord og øst, siger beredskabschef Ole Kreutzmann.

LÆS OGSÅ Video: Brandmænd har bedt Air Greenland om hjælp til naturbrand

Derfor udvikler branden nu mindre røg - og derfor kan brandfolkene komme tæt på ilden med deres slukningsudstyr på land, fortæller beredskabschef Ole Kreutzmann.

Lige nu blæser det dog for kraftigt, så brandfolkene venter på, at vinden aftager, så de kan fortsætte med slukningen. 

Derefter skal beredskabet i Sisimiut tage stilling til, om der stadig er brug for hjælp af helikopteren, fortæller Ole Kreutzmann.  

Branden er opstået på grund af en rygeovn. Ovnen var under opsyn, men da ilden først fik fat, spredte flammerne sig hurtigt hen over den tørre jord.  

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt