Region Hovedstaden betaler tilbage

Under et møde med den hjemlige sundhedsledelse har Region Hovedstaden i dag tilkendegivet at ville tilbageføre de penge, som man fra Grønlands side i år har betalt for meget for behandling af patienter på Rigshospitalet. Samtidig er der indgået en ny fremadrettet aftale, der træder i kraft næste år.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
04. november 2011 16:34

Efter cheflægen på Dronning Ingrids Hospital vurderede, at omkostningerne for patienter, der sendes til Danmark, er for høje - eller i hvert fald kunne være lavere - har Sundhedsledelsen herhjemme og Region Hovedstaden i dag holdt møde for at finde en løsning.

- Der er givet en tilkendegivelse fra Region Hovedstaden, at der skal finde løsning på at kunne tilbagebetale de penge, der allerede er betalt for meget i hele 2011, så det er vi meget tilfredse med, siger Ann Birkekær Kjeldsen, der endnu ikke kan oplyse, hvor stort et beløb, der vil blive tale om.

Efter vurderingen af, at sundhedsvæsenet i Grønland i mange år har betalt samme høje pris for patienter, der sendes til Rigshospitalet, bad Sundhedsledelsen revisionsfirmaet Deloitte om at undersøge sagen nærmere. Af revisionsfirmaetet rapport fremgik det, at Grønland i 2010 burde have sluppet 15 til 20 million kroner billigere.

Men det skal altså være slut nu.

- Det vil være op til styrelseschefen Kurt Nielsen at skulle vurdere, om de patienter vi sender til Danmark, er til en højt specialiseret behandling, eller om det bliver til en almindelig takst, siger departementschef Ann Birkekær Kjeldsen.