Regeringsleder: Mit hjerte er med jer

Ilden er slukket, men katastrofen langt fra overstået i Nunavuts hovedby Iqaluit, hvor man nu forsøger at hjælpe de mange ofre for en omfattende brand.

Det er nu to dage siden dødsbranden og i Iqaluit prøver man at overskue brandkatastrofen, der ifølge de seneste oplysninger har gjort knap 100 mennesker hjemløse i det lille samfund. 

Første prioritet er at få fastslået, om alle kom ud af deres hjem, da den eksplosionsagtige brand ramte. Det menes, at mindst to personer har mistet livet, men myndighederne har endnu ikke bekræftet dødsfaldene.

Det var overvejende studerende ved byens Arctic College, der indtil i går boede i de nu nedbrændte lejligheder. 50 af dem, der nu står uden hjem, er børn og unge under 18 år.

De fleste brandofre meldes at have fundet midlertidigt logi, enten på hotel eller hos private. Boligsituationen i Iqaluit er i forvejen akut - nu gør katastrofen det endnu sværere.

Imens strømmer hjælpen ind fra det øvrige Canada. Røde Kors har både sendt nødhjælp og frivillige til Iqaluit, hvor første prioritet udover husly simpelthen er tøj og mad.

Nunavuts regeringsleder siger i en udtalelse, at hendes hjerte er med dem, der har mistet alt i denne frygtelige brand. Eva Aariak takker samtidig de mange brandmænd for deres fantastiske indsats i 50 graders kulder og vil nu undersøge, om det er muligt at styrke brandvæsenerne både i Iqaluit og bygderne rundt om i Nunavut.

Myndighederne er gået gang med opklaringsarbejdet, der skal fastslå den endnu ukendte årsag til branden.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt