Regeringsleder: Mit hjerte er med jer

Ilden er slukket, men katastrofen langt fra overstået i Nunavuts hovedby Iqaluit, hvor man nu forsøger at hjælpe de mange ofre for en omfattende brand.
29. februar 2012 06:56

Det er nu to dage siden dødsbranden og i Iqaluit prøver man at overskue brandkatastrofen, der ifølge de seneste oplysninger har gjort knap 100 mennesker hjemløse i det lille samfund. 

Første prioritet er at få fastslået, om alle kom ud af deres hjem, da den eksplosionsagtige brand ramte. Det menes, at mindst to personer har mistet livet, men myndighederne har endnu ikke bekræftet dødsfaldene.

Det var overvejende studerende ved byens Arctic College, der indtil i går boede i de nu nedbrændte lejligheder. 50 af dem, der nu står uden hjem, er børn og unge under 18 år.

De fleste brandofre meldes at have fundet midlertidigt logi, enten på hotel eller hos private. Boligsituationen i Iqaluit er i forvejen akut - nu gør katastrofen det endnu sværere.

Imens strømmer hjælpen ind fra det øvrige Canada. Røde Kors har både sendt nødhjælp og frivillige til Iqaluit, hvor første prioritet udover husly simpelthen er tøj og mad.

Nunavuts regeringsleder siger i en udtalelse, at hendes hjerte er med dem, der har mistet alt i denne frygtelige brand. Eva Aariak takker samtidig de mange brandmænd for deres fantastiske indsats i 50 graders kulder og vil nu undersøge, om det er muligt at styrke brandvæsenerne både i Iqaluit og bygderne rundt om i Nunavut.

Myndighederne er gået gang med opklaringsarbejdet, der skal fastslå den endnu ukendte årsag til branden.