Regentparret er i Pituffik

Dronning Margrethe og Prins Henriks første dage i Grønland blev præget af vejrsituationen i Nordgrønland.
Skrevet af Karsten Sommer
10. juli 2011 13:12

Kuupik Kleist, der sammen med bl.a. rigsombudsmand Mikaela Engell er vært for Regentparret, indledte i gårregentparrets næsten 3 uger lange besøg, med en tur til iskerneboreprojektet NEEM på indlandsisen, men den varslede overnatning i telt på isen måtte ændres på grund af vejret.

Kuupik Kleist fortæller:

- Vi kom op på indlandsisen i går, og var et par timer på NEEM-stationen. Men da vejret ændrede sig til det værre, måtte vi afkorte besøget, og blandt andet aflyse at overnatte i lejren. Men vi kom da rundt og fik set de aktiviteter der er, siger Kuupik Kleist.

Og dagen i går var helt speciel på NEEM-stationen. Forskerne nåede nemlig fredag nat helt ned til bunden af isen med deres isbor, og er meget spændte på hvad der nu venter dem af resultater, når de borer i klippelagene under isen.   

- Men vejrsituationen har i dag søndag medført andre ændringer i programmet. Det var meningen at vi i morgen skulle flyve til både Siorapaluk og Qaanaaq, men nu er der taget beslutning om i stedet at sejle dertil med inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen. Den kongelige familie har ved et tidligere besøg forsøgt at nå frem til Siorapaluk, uden at det lykkedes, så nu tager vi den sikre vej pr. skib i morgen, fortæller Kuupik Kleist.

I dag bruger Regentparret dagen til blandt andet rundtur på basen i Pituffik.