Redningsfolk hædret for at redde fire vandrere på fjeld

Air Greenlands redningshold blev hædret for at redde fire vandrere fra et fjeld ved Ikerasak tidligere på måneden.
Foto © : Air Greenland
Skrevet af Christine Hyldal
31. juli 2019 12:29

Besætningen på Air Greenlands SAR-helikopter blev i går hædret for en meget svær redningsaktion.

16. juli fik den fire mand store besætning et opkald om, at fire personer var klatret op på det stejle Ikerasak fjeld nær Uummannaq og var fanget forskellige steder på fjeldet. 

Grønlands Politi satte derfor en redningsaktion i gang. Den eneste måde at redde de fire vandrere på var nemlig ved at hente dem ned fra fjeldet i en helikopter, som politiet rekvirerede gennem Arktisk Kommando.

Air Greenlands redningshold blev sendt afsted mod Ikerasak, hvor personerne blev lokaliseret og hejst op i helikopteren én efter én. 

Redningen var meget vanskelig, oplyser Grønlands Politi. De nødstedte befandt sig nemlig på en meget stejl fjeldside med løst stenmateriale. For at redningen kunne lade sig gøre, var besætningsholdet derfor nødt til at flyve helt tæt på den stejle fjeldside for at redde personerne op, mens helikopterens rotor var faretruende tæt på klippevæggen.

Efter cirka en halv times intenst redningsarbejde var redningsoperationen ovre, og de fire personer blev bragt i sikkerhed i helikopteren.

Og på grund af den svære redningsmanøvre blev de fire besætningsmedlemmer hædret med en anerkendelse og dusør på 2000 kroner hver i Kangerlussuaq i går. 

- Besætningen har ikke blot professionelt gjort deres arbejde, de har også ydet en helt ekstraordinær indsats under nogle meget vanskelige og farlige omstændigheder, sagde politimester Bjørn Tegner Bay ved overrækkelsen.