Rederi meldt til politiet efter drukneulykke

Rederiet M.H. Simonsen i Svendborg er nu blevet meldt til politiet, efter at to danske søfolk i januar omkom ud for bygden Saarloq i Sydgrønland. De var på vej mod land med en olieslange i en jolle fra tankskibet Orasila, da ulykken skete.
Skrevet af Karsten Sommer
14. august 2009 07:48

Efter at politiet har gransket sagen, har Søfartsstyrelsen besluttet at anmelde rederiet for flere brud på lov om sikkerhed til søs.

Blandt andet fungerede rederiets sikkerhedspolitik ikke i praksis, brugen af nødvendigt udstyr var ikke tilstrækkelig, og ingen af de omkomne bar redningsvest eller overlevelsesdragt, konkluderer styrelsens rapport.

Den ene af de to omkomne søfolk var en 18-årig skibsassistent. Han var under uddannelse og havde kun været ombord i fem dage.

Direktør for rederiet M. H. Simonsen Lars H. Simonsen har overfor Nyhedsbrevet 3F ikke ønsket at kommentere sagen eller forklare det manglende redningsudstyr ombord på Orasila.

Ved søforklaringen i Qaqortoq, efter den tragiske ulykke, mente både et øjenvidne og kaptajnen, at årsagen til ulykken var, at jollens fart var for høj, og at slangen var for stram, hvorefter båden blev trukket til kæntring.