Redegørelse: Atassut og Siumut har sovet i timen

Redegørelse viser, at oppositionen i Kommuneqarfik Sermersooq havde rigeligt med informationer til rådighed, før de valgte at stemme for spareplan.
20. februar 2014 14:31

Siumut og Atassuts medlemmer af kommunalbestyrelsen er ikke tilfredse med besparelserne på skoleområdet i Kommuneqarfik Sermersooq. Besparelser de ellers selv stemte for.

Sidenhen meldte anden viceborgmester og formand for Siumut i kommunen Martha Abelsen ud, at de to partier ikke følte sig godt nok informeret om besparelserne, og de krævede en redegørelse fra borgmesteren.

Den redegørelse er nu kommet og viser ganske tydeligt, at Atassut og Siumut blev både mundtligt og skrifteligt informeret grundigt om såvel besparelserne og deres konsekvenser, før politikerne uden ændringsforslag eller protester stemte for besparelserne.

Af redegørelsen fremgår det, at økonomiudvalget så tidligt som den 17. oktober blev gjort bekendt med rammebesparelserne på godt 10 millioner kroner på skoleområdet.

Kommunalbestyrelsen holdt temadag den 28. oktober med fokus på spareplanerne. Allerede dagen før modtog medlemmerne af kommunalbestyrelsen materialerne på mail og på temadagen blev besparelserne fremlagt af kommunaldirektøren for området, lige som politikerne også blev præsenteret for en analyse, der gennemgik hvilke konsekvenser besparelserne på skoleområdet vil medføre.

Den følgende dag, den 29. oktober blev budgetforslaget 1. behandlet. Her blev det fastsat at eventuelle ændringsforslag til 2. behandlingen skulle afleveres senest den 4. november.

Den 26. november blev forslaget 2. behandlet, og der var ikke indgåede nogen ændringsforslag til besparelserne på skoleområdet.

2. viceborgmester og lokalformand for Siumut Martha Abelsen ønsker ikke at udtale sig til KNR. Hun siger, at sagen stadig kører, og at de har sendt nye spørgsmål til borgmesteren, som de stadig afventer svar på. Hvilke spørgsmål det er, de ikke har fået svar på vil Martha Abelsen dog ikke ud med.

Asii Chemnitz Narup gør det til gengæld klart, at hun mener, at redegørelsen viser, at besparelserne på skoleområdet har været tilgængelige og fuldt belyst for kommunalbestyrelsen.