Ravnen samlede stammefrænder

På den nyligt afholdte Alianait Arts Festival i Iqaluit, Canada, hvor ravnen var i centrum i en teaterforestilling, var flere artister fra Grønland med. Vivi Sørensen deltog sammen med Angu Motzfeldt, Peter Lyberth og Mike Fencker Thomsen.
Skrevet af Najaaraq Egede
06. juli 2011 09:06

- Det var dejligt at kunne arbejde med andre inuit. At arbejde sammen på den måde var en stærk åndelig oplevelse, fortæller skuespiller Vivi Sørensen.

Det er historisk for inuit, at stammefrænder fra Nunavik, Nunavut og Grønland sammen opfører et teaterstykke. Stykket hedder Tulugak Performance.

Forestillingen tog udgangspunkt i alle de sagn og myter om ravnen, der findes. Blandt andet et stykke om ravnen, der fløj ind i en hval, om hvordan ravnen blev sort og mange andre historier.

- At kunne arbejde med stammefrænderne var givtigt for krop og sjæl. Vor håb er derfor også at kunne vise forestillingen hjemme i Grønland, siger Vivi Sørensen.

Mange andre sangere, strubesangere, cirkusmedarbejdere og trommedansere fra canadisk inuit deltog også i teaterstykket. Og forestillingen blev vist to gange den 2. juli.

Under Alianait Arts Festival deltog også mange andre musikere fra hele verden, heriblandt Angu Motzfeldt og Nive Nielsen.