Ravne-show i Katuaq

Skuespillere fra Grønland, Nunavut og Nunavik viser i fællesskab teaterforestillingen 'Tulugaq' (på dansk: ravnen).
Skrevet af Noah Mølgaard
04. maj 2012 11:07

Den kulsorte ravn er elsket og hadet i arktiske områder. Men de er ligesom mennesker påvirket af de store ændringer verden bliver udsat for i disse år. Det er kernen i budskabet i teaterforestillingen 'Tulugaq'.

- De er påvirket af den moderne civilisation, forurening, klimaændringer, vejrforhold, havforhold, fødsel, død, besøgende, familie, musikalsk energi og også de reagerer følelsesmæssigt og reagerer på deres instinkter, natur og miljø som gør inuit, skriver kulturhuset Katuaq i sin meddelelse om teaterforestillingen.

Skuespillere fra Grønland, Nunavik og Nunavut har i fællesskab skabt forestillingen. Ravnen spiller også vigtige roller i forskellige Inuit sagn og fortællinger. Nu spiller den igen en vigtig rolle i en Inuit forestilling.

- Som udøvende kunstnere vi har en vigtig rolle i samfundet til at dele vores traditionelle historier og bruge scenen som en platform til budskab til verden og dele essensen af hvem vi er som inuit, medder Katuaq.

Første forestilling med 'Tulugaq' er i aften i Hans Lynge salen klokken 20.00 og den bliver vist igen imorgen klokken 15.00.