Rasmus Lyberth og Nanook i Tivoli

Nanook og Rasmus Lyberth spiller på årets Grønland i Tivoli. Men musikerne må i år nøjes med lave honorarer.
Skrevet af Martine Lind Krebs
20. juni 2011 08:51

- Det bliver småt, men godt, siger formanden for bestyrelsen for Grønland i Tivoli Sidsel Møller.

- Det er et skrabet program, men omstændighederne taget i betragtning ser i hvert fald musikprogrammet udmærket ud. Det er nogle gode navne, vi har på plakaten, siger hun.

Musikken kommer dog kun til at foregå omkring Plænen i år, og ikke i Pantomimeteateret og Promenadepavillionen, som ellers også står til rådighed for arrangørerne.

Årets Grønland i Tivoli har måtte nøjes med sponsoratet fra Tivoli, da alle andre fondsansøgninger slog fejl. Og det er kun fordi musikerne har været villige til at acceptere skrabede honorarer, at musikprogrammet ser udmærket ud, siger Sidsel Møller.

- Vi vil jo gerne betale vores kunstnere ordentligt, og vi synes ikke, at bare fordi man er grønlænder, at man så skal gå for mindre end hvad tilsvarende bands her går for. Vi vil gerne have en fremadrettet virksomhed i Grønland, hvis der eller er interesse for det. For det er alle tiders grønlandske vindue mod verden, siger hun.

Som KNR kunne afsløre sidste uge, så spiller Aalborgbandet Small Time Giants, sangerinden Malu Fleischer med band og percussionisten Trommelumsen også ved årets Grønland i Tivoli.

Til gengæld er kajakrulningerne barberet væk, ligesom hotelophold for musikerne og transportudgifter til og fra Grønland. Bestyrelsen arbejder nu på at ændre systemet, så fondsmidlerne kommer på plads et år i forvejen.

- Det ville gøre alles arbejde meget nemmere, hvis vi vidste et år i forvejen, at vi har det her budget at operere med, siger Sidsel Møller.

Grønland i Tivoli har kørt siden 1976, men først i 2001 fik det sin nuværende form. Årets budget på omkring 300.000 kroner er det laveste siden 2001.