Rapport om AGF var misvisende

Arctic Green Food afviser rod i regnskabet. Til gengæld var selvstyrets konklusion bygget på en sammenligning af et halvårsregnskab og et helårsregnskab.
Skrevet af Jens Thorin
31. juli 2009 10:45

Arctic Green Food afviser, at selskabet har rod i økonomien. Landstingets finansudvalg har på grundlang af en rapport været tøvende med at lave servicekontrakter med selskabet. Men rapportens konklusion var misvisende, bekræfter Departementet for Fiskeri, fangst og Landbrug.

Formand for Arctic Green Foods bestyrelse Charles Kastberg Christensen hævder, at Arctic Green Food har en intakt egenkapital på mere end 8 millioner kroner og ingen gæld overhovedet.

Som Radioavisen kunne fortælle tirsdag den 28. juli 2009, har Finansudvalget været skeptisk ved at lave serivekontrakt med Arctic Green Foods til ialt 12 millioner kroner i år.

En embedsmandsgruppe har direkte anbefalet, at der ikke ydes offentlige tilskud til Arctic Green Food i den nuværende ledelsesmæssige og økonomiske situation.

Det var derfor et noget tøvende finansudvalg, der sagde ja til bevillingen på syv millioner til selskabet for resten af året.

Men den omtalte rapport fra arbejdsgruppen om bygdeproduktionsanlæg viser sig nu at have baseret sine vurderinger på misvisende grundlag.

Det fremgår i rapporten, at Arctic Green Foods omkostninger er steget fra 2007 til 2008. Men denne konklusion beror på oplysninger hentet fra selskabets årsoplysninger for 2008, som man har sammenlignet et halvt regnskabsår for det nye Arctic Green Food i 2007.

- Dermed er konklusionen misvisende, skriver Charles Kastberg Christensen.

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug bekræfter denne påstand.

- Der er ikke taget hensyn til at der for indkomståret 2007 ikke har været nævnt i rapporten, at AGF alene har eksisteret ca et halvt år. Derfor er udtalelserne vedrørende omkostningsforøgelserne indirekte misvisende, skriver kontorchef Jørgen Olsen fra Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Bestyrelsesformand Charles Kastberg Christensen har tidligere i Radioavisen oplyst, at den nye servicekontrakt uundgåeligt vil give Arctic Green Food et underskud, fordi der ikke er levnet plads til afskrivninger eller nyinvesteringer.