PORTRÆT Randi blander ansvar med humor

For to år siden var Randi Vestergaard Evaldsen formand for Demokraternes Ungdom, nu står hun som nyvalgt naalakkersuisoq for erhverv, arbejdsmarked og handel.

Hun er 31 år, og hendes yndlingsfarve er selvfølgelig blå, som hun siger.

Det hele begyndte, da hun efter seks år i Danmark kom hjem og så, alt var ved det samme.

- Da jeg kom hjem fra Danmark – efter at have været fra Sisimiut siden 2001 – følte jeg virkelig, at intet var sket. Jeg følte, meget stod stille, og der sagde jeg til mig selv, jeg vil være med til at udvikle og ændre vores land i en endnu bedre retning, siger Randi Vestergaard Evaldsen til KNR.

Læs også Randi træder i Uldums sted

Stor ros fra Andreas Uldum

Hun blev formand for Demokraternes Ungdom i oktober 2013, og derefter er det gået stærkt.

Sidste efterår måtte daværende formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond trække sig tilbage, da det blev opdaget, at hun havde misbrugt offentlige midler, og så blev der udskrevet valg.

Randi Vestergaard Evaldsen valgte at stille op, fik 108 personlige stemmer og blev et af Demokraternes fire medlemmer af Inatsisartut.

Inden da var hun blev partiets politiske næstformand, hvor hun fik store ord med på vejen af partiets formand Andreas Uldum.

- Jeg er glad og fuld af optimisme, fordi at Randi har knoklet de sidste år. Og jeg ved, hun brænder for det her. Jeg glæder mig til det fremtidige samarbejde med hende, sagde Andreas Uldum til KNR i september 2014.

Læs også Unge kræfter skal give Demokraterne indflydelse

Partiet lå lige for

Politik har altid haft Randi Vestergaard Evaldsens interesse, men det er først de seneste år, at det er gået op for hende, at området er så spændende, at hun ville involvere sig for at ændre og udvikle landet.

Og som politiker var det nemt for hende at vælge Demokraterne som sit parti.

- Jeg tror på den personlige frihed. Jeg valgte Demokraatit, da partiet har de grundværdier, som jeg har som menneske, og mine forfædre er liberale. De forsørgede sig selv og deres nærmeste. De flyttede efter arbejde og muligheder, og det har vi i familien heldigvis arvet, siger hun med et smil. 

Randi Vestergaard Evaldsens ambition er at være med til at skabe en ordentlig fremtid for vores efterkommere.

 

Fra ungdom til naalakkersuisoq i løbet af to år

Det kan være svært at komme ind i politik. Ved hvert valg ser vi mange kandidater, som ikke bliver valgt ind.

Men for Randi Vestergaard Evaldsens vedkommende er det gået stærk, hvor hun i løbet af to år er gået fra at være formand for ungdomspartiet til at blive formand for Demokraterne og naalakkersuisoq for erhverv, arbejdsmarked og handel, dog under uheldige omstændigheder.

- Det er på baggrund af noget meget kedeligt noget, jeg bliver naalakkersuisoq, men jeg er stolt af, at der vises tillid til mig. Og jeg tager ansvaret på mig og glæder mig til arbejdet. Det er gået meget hurtigt, det må man sige. Men det er det nødvendige ind i mellem, siger hun.

Sort humor

Randi Vestergaard Evaldsen er ikke blot en tør politiker. Hun er også en person med humor, en sort en af slagsen, hvis hun selv skal sige det. Og det er tydeligt, når man besøger hendes kontor i Inatsisartut-bygningen.

Det første, man lægger mærke til, er tre billeder af Andreas Uldum med ”duckface” (læber formet til overdrevent kys). Det er ikke ligefrem det billede, man normalt har af partiformanden.

 - Elsker spas. Har en megasort humor, men ansvar, det tager jeg, siger den 31-årige politiker. 

Hendes yndlingsspil på tabletten og mobilen er Candy Crush. Et spil, hvor man skal forsøge at bytte og matche bolsjer på række. Og det kommer med overalt.

- Candy Crush er med på toilettet, siger hun med et smil.

Hendes livret er, som for mange andre, mors mad.

- Det er helt sikkert Osso Buco af tuttu (rensdyr, red.). Min mor er verdensmester i at lave det, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Læs også Randi Vestergaard Evaldsen (D)

Tryg ved kollega – undtagen på en håndboldbane

Naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen, som ligeledes er fra Demokraterne, kender også Randi Vestergaard Evaldsen privat. Hun lægger vægt på landets nyeste naalakkersuisoqs troværdighed.

- Den måde, hun arbejder på som politiker, er meget troværdigt. Hendes stræben efter sit politiske mål og arbejde er meget tydeligt. Og vi ved, hvor hun vil hen med sin politik.

Nivi Olsen forklarer samtidig, at Randi Vestergaard Evaldsen ikke bare er en god politiker, hun er også en god veninde.

- For det første er hun en person, man kan stole på, og som er der for sine venner og veninder hver gang, de har behov for det. Hun er en glad person og er glad for at få folk til at grine. Det er det, der gør hende til en person, man holder af. - Hvis man vil se hende farlig, skal man se hende til en håndboldkamp i forsvarsposition, siger Nivi Olsen med et stort smil.

Nivi Olsen føler sig derfor tryg ved at have Randi Vestergaard Evaldsen ved sin side i Naalakkersuisut.

- Jeg kan sige helt uden tøven, mens Randi sidder på posten som naalakkersuisoq, er der ikke noget at frygte. Hun skal nok opnå det bedste for samfundet, fastslår veninden og politikeren Nivi Olsen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt