RAL: Vi venter i spænding

I forbindelse med et anlægs- og byggeseminar på tirsdag får vi svar på, hvilke prioriteringer Naalakkersuisut har på bygge- og anlægsområdet herhjemme i de kommende år. Det forventes også, at vi får svar på om en ny containerhavn i Nuuk vil stå færdig i 2016 som det tidligere Naalakkersuisut lovede sidste år, men som den nye regering indtil videre ikke vil garantere.
Skrevet af Mads Ullerup
16. maj 2013 06:05

Det er derfor med stor spænding, at Royal Arctic Line i disse dage venter på en klar udmelding fra Naalakkersuisut på området.

- Det er klart, at vi glæder os til at få en konkret udmelding fra Naalakkersuisut efter den 21. maj, siger informationschef hos Royal Arctic Line, Jakob Strøm.

Tilbage i november sidste år fik Royal Arctic Line stillet i udsigt, at det tidligere Naalakkersuisut vil prioritere en stor udvidelse af containerhavnen i Nuuk til over 600 millioner kroner.

Og planerne skulle tilsyneladende være så langt fremme, at den daværende naalakkersuisoq for infrastruktur var klar til at sætte årstal på den færdige havn. 

- Det er vores forventning, at havnen vil stå færdig i 2016, sagde Jens B. Frederiksen tilbage i november sidste år.

Den nye naalakkersuisoq på området, Steen Lynge, vil dog ikke love, at man fastholder den tidligere regerings tidsplan for havneprojektet.

Det får nu Royal Arctic Line og Jakob Strøm til at tænke i alternative løsninger, så man er klar, hvis havneplanerne skulle blive yderligere forsinket.

- Det er af stor betydning, hvor store forsinkelser vi snakker om. Vi har lagt forskellige scenarier klar for, hvordan vi kan agere anderledes, og hvis vi snakker om et års forsinkelse, så er det et spørgsmål om at flytte nogle planer. Er det en længere forsinkelse eller i værste fald, at man vælger ikke at skulle bygge en ny havn i Nuuk, så er det nogle andre scenarier, vi skal have fat i. Vi er begyndt at se på det, men vi håber selvfølgelig, at det ikke bliver nødvendigt, siger Jakob Strøm.