RAL køber nyt kæmpe-skib

Royal Arctic Line har bestilt nyt oceanskib i Kina. Den nye investering bliver det største skib, det grønlandske rederi nogensinde har ejet.
Naja Arctica RAL
Foto © : Royal Arctic Line
Skrevet af Kenneth Elkjær
25. januar 2017 10:24

180 meter lang og 31 meter bred og med plads til tre gange så mange containere, som RALs nuværende skibe.

Sådan lyder størrelsen på det nye skib, Royal Arctic Line, RAL, tirsdag bestilte hos kinesiske Guangzhou Wenchong Shipyard Co. Ltd og China Shipbuilding Trading Company Limited. Det skriver RAL i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Aarhus skal være ny havn for Royal Arctic Line

Det nye skib skal erstatte skibene Naja Arctica og Nuka Arctica efter næsten 25 års tro tjeneste. RAL oplyser, at de forventer at få det nye skib leveret i 2019.

Aftale med Eimskip

Foruden aftalen om indkøb af et nyt skib, har RAL også underskrevet en aftale med det islandske rederi Eimskip. De to virksomheder er blevet enige om at udnytte hinandens skibskapacitet. Aftalen mangler dog at blive godkendt af de relevante myndigheder.

Når samarbejdet kører optimalt, vil det ifølge RAL betyde, at det blandt andet bliver nemmere at eksportere færdige produkter direkte fra Grønland og ud til resten af verden.

- Royal Arctic Line vil løbende informere om disse to initiativer, der begge understøtter vor vision om at gøre det let at handle med Grønland, skriver de i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Eimskip parat til at investere i store atlantskibe sammen med Royal Arctic Line