RAL får overskud på 23 millioner kroner

Den internationale finanskrise fik sidste år omsætningen hos Royal Arctic Line til at rasle nedad. I alt faldt omsætningen med hele 58 millioner kroner. Det fremgår af rederiets årsregnskab for 2009.
15. april 2010 17:29

Men selvom det altså gik sløjt med godstransporten til søs, så lykkedes det alligevel for rederigiganten at komme ud af 2009 med et overskud på 23 millioner kroner før skat. Det er 13 millioner kroner mere end året før.

Overskuddet skyldes ifølge Royal Arctic Line højere fragtpriser og færre omkostninger. Og det er noget, som rederiets ejer, Naalakkersuisut, kan lide:

- Naalakkersuisut har kunnet konstatere, at selskabet, trods en faldende indtjening, samtidig har været dygtige til at minimere omkostninger og derfor kommer ud med et positivt resultat. Dette anses for at være tilfredsstillende, siger chef i Departementet for Bolig, Infrastruktur og Trafik, Steffen Ulrik Lynge, i en pressemeddelelse.

Royal Arctic Line søsætter nu en ny strategi, der skal få rederiet styrket ud af finanskrisen. Der skal tænkes i nye indtjeningsbaner, og derfor lancerer rederiet sammen med Danbor Service nu et nyt selskab ved navn "Arctic Base Supply", der skal servicere olieindustrien.