Halvårsregnskab RAL er optimistiske trods underskud

Royal Arctic Line forventer fortsat overskud for året trods underskud på halvårsregnskabet
Skrevet af Merete Lindstrøm
25. september 2018 06:11

Royal Arctic Line har netop udgivet sit halvårsresultat for 2018. På trods af et samlet underskud på 54 millioner kroner er resultatet meget tilfredsstillende for økonomidirektør Peter Christoffersen.

Underskuddet på 54 millioner kroner skal ses i lyset af, at branchen er meget sæsonbetonet, forklarer Peter Christoffersen.

- Det er også svært for den menige læser af et regnskab, at skulle tage højde for så stor sæsonfordeling som der er indenfor et rederi. Men det, at der er så meget omsætning, der ligger i andet halvår gør faktisk, at med halvårsregnskabet selvom det er negativt, så ser det faktisk ud til lige nu, at RAL lander rigtig fornuftigt for 2018 og det er vi meget tilfredse med, siger Peter Christoffersen.

Nye investeringer skyld i underskud

Økonomidirektøren fortæller, at investeringer i nye skibe og it-systemer er begyndt at vise sig i driftsregnskabet efter flere år uden investeringer og afskrivninger, og at det blandt andet er det, der viser sig i form af underskuddet. 

Han påpeger, at de operationelle pengestrømme er den bedste indikator på, hvordan det går i sammenligning med tidligere år, og på det punkt ligger selskabet lunt i svinget, mener han.

LÆS OGSÅ Royal Arctic Line med historisk regnskab

- De operationelle pengestrømme i selskabet ligger så vidt jeg husker på 22 millioner kroner, bedre end året forinden, så det er faktisk en markant stærk fremgang, vi ser indenfor RAL, som har givet udtryk for rigtig meget optimisme og positiv stemning for det her år, siger Peter Christoffersen.

Forventer flot årsresultat

Selskabet forventer fortsat at nå det tidligere udmeldte mål om at levere et overskud før skat på mellem to og 15 millioner kroner i 2018.

Et af årets store projekter er, at Royal Arctic Line har startet processen for en fuldstændig udskiftning og opgradering af selskabets bygdeskibsflåde med bestilling af 4 nye bygdeskibe.

LÆS OGSÅ RAL bestiller nye bygdeskibe for 150 millioner kroner