Radio Ilulissat tilbage i æteren

Trods økonomisk kaos og krise går Radio Ilulissat tilbage i æteren igen på fredag. Det besluttede medlemmerne af foreningen efter en ekstraordinær generalforsamling i går aftes.
24. oktober 2012 16:25

Efter to uger uden lyd, er Radio Ilulissat tilbage fra på fredag. Deltagerne af den ekstraordinære generalforsamling besluttede også, at den nyvalgte fungerende bestyrelse nu skal klarlægge foreningens samlede gæld, og finde ud af om foreningen kan drage nogen til ansvar for det økonomiske kaos som foreningen lever under i dag. Foreningen er nemlig forgældet op til 400.000 kroner.

- På mødet besluttede deltagerne blandt andet, at der skal undersøges om nogen kan drages til ansvar for foreningens dårlige økonomi, siger Edvard Geisler, fungerende medlem af den midlertidige bestyrelse af Radio Ilulissat.

Radio Ilulissats seneste opgjorte årsregnskaber gælder for 2010. Derfor har den fungerende bestyrelse ikke overblik over foreningens nuværende økonomi.

- Der blev ikke besluttet noget konkret om økonomien. Men den fungerende bestyrelse har fået til opgave at udrede foreningens samlede økonomi, og eventuelt undersøge hvordan foreningen kan komme videre med det, siger Edvard Geisler.

Trods den økonomiske kaos foreningen oplever lige nu, vil radioen sende igen fra fredag af.

- Vi regner med at kunne sende igen fra fredag og lørdag. En ny bestyrelse er sat ind, og vil arbejde for at foreningen bliver mere troværdig, siger Edvard Geisler.

Seneste valg af bestyrelse til Radio Ilulissat fandt sted i 2008. Herefter har der ikke været nyvalg, og frafaldne bestyrelsesmedlemmer er ikke blevet udskiftet. Da den sidste kasser forlod bestyrelsen i maj i år, har Knud Fleischer stået for driften som formand i samarbejde med medarbejderne.