Radikal leder trækker sig efter svagt stemmetal

Leder af Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, trækker sig fra posten på grund af få personlige stemmer
Leder af Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, meddeler onsdag, at hun trækker sig fra posten. Foto © : Philip Davali/Ritzau Scanpix
02. november 2022 12:23

Sofie Carsten Nielsen trækker sig som politisk leder for Radikale Venstre, fordi hun ser ud til at få et svagt stemmetal ved folketingsvalget.

Det er uvist, om hun kommer i Folketinget, siger hun onsdag, da hun kort stillede sig op foran pressen på Christiansborg.

- Stemmetallene viser meget tydeligt, at der ikke er tillid til mig. Og uanset, om jeg bliver valgt ind eller ej, så er mandatet for svagt. Vælgernes stemmer vil noget andet, og det har jeg den største respekt for.

LÆS OGSÅ De Radikale giver Mette F. en ekstra dag til at udskrive valg

- Derfor kan jeg selvfølgelig heller ikke fortsætte som politiske leder. Jeg sender al styrke og kærlighed til den radikale gruppe, siger hun på Christiansborg.

I stedet har partiet sendt tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard afsted til Dronning Margrethe, som lige nu er ved at samle partiledere til en såkaldt dronningerunde.

Radikale Venstre var dem, der udløste valget til Folketinget, da de truede med at vælte den socialdemokratiske regering, hvis ikke Mette Frederiksen (S) udskrev valg.

Valget er endt med, at de radikale er blevet halveret i Folketinget

Det er nu op til de resterende medlemmer af radikales gruppe i Folketinget at udpege en ny leder af partiet.