Røglugt i kabinen

Der var ikke synligt, men passagererne kunne lugte røg i kabinen under en flyvning fra Narsarsuaq til Nuuk fredag eftermiddag. Brandfolk stod klar, da flyet landede.
Skrevet af Noah Mølgaard
27. maj 2011 17:05

Der var udvikling af mekanisk røg, mens Air Greenlands Dash 8 fløj fra Narsarsuaq til Nuuk med 38 passagerer ombord. Besætningen valgte af flyve videre til Nuuk og landede sikkert klokken 16.50, hvor brandvæsenet stod klar hvis det værst tænkelige skulle ske.

- Der var på intet tidspunkt noget synlig røg i kabinen. Straks efter flyet landede foretog vi en briefing af passagerer, som var om bord samt ventende passagerer i afgangshallen. Vores teknikere arbejder i øjeblikket på at undersøge årsagen til lugten i kabinen. Vi kan ikke sige noget med sikkerhed. Det eneste vi kan konstatere på nuværende tidspunkt er, at en elektrisk komponent i flyets elpanel var overophedet og kan have været årsag til lugten, fortæller Christian Keldsen, Kommerciel direktør i Air Greenland.

Air Greenland meddeler også at passagerer, der har brug for psykolog hjælp kan henvende sig til Air Greenland på telefon 343176 eller 343177.