Rødt kort til Siggarta

Grønlands Håndbold Forbund får nu dommernes under sig.
Skrevet af Noah Mølgaard
22. april 2012 06:18

Konflikten mellem Grønlands Håndbold Forbund GHF og dommernes forening Siggarta ender nu med at GHF overtager dommer-udviklingen. Det blev vedtaget under GHF's ordinære generalforsamling lørdag den 21. april.

Seks dommere fra Danmark og to dommere fra Grønland dømmer kampene i BankNordik GM i håndbold i Ilulissat. Siggarta og GHF blev ikke enige om ny samarbejdsaftale.

- Det er ærgerligt, at det ikke blev grønlandske dommere, der dømte GM. Vi håber meget på, at det falder på plads, sagde Frank Lundblad fra SAK fra Sisimiut under GHF's repræsentantskabsmøde.

Men kravene fra GHF og dommernes forening lå så langt fra hinanden, at GHF valgte at overtage dommerne. Dommerne har blandt andet afvist at bo i dobbeltværelser og har krævet enkelt værelser overfor arrangørerne fra Nagdlúnguak, som de også fik tilbudt. Men kravene om honorarer lå så langt fra de tilbud som GHF vil byde dommerne, at der ikke blev indgået ny aftale.

Dommerne har krævet enkelt værelser for at være oplagte til alle kampe.

- Der bliver stillet et stort krav til dommerne hver kamp og det kræver at vi får en god nattesøvn, sagde håndbolddommer Hans Lyberth, der deltog i GHFs generalforsamling på dommernes vegne.

Men den forklaring fik ingen opbakning fra klubberne.

- Vi sover 18-20 personer på madrasser i festsale og vi bruger vores ferie for at deltage i håndbold GM, og nogen gange må vi selv betale de feriedage vi skal bruge på GM. Vi gør det allesammen som frivillige, sagde Elise Bruun fra NÛK, som også sidder i GHFs bestyrelsen.

Forslaget blev vedtaget af samtlige 14 stemmeberettigede tilstedeværende.

Håndbolddommerne Hans Lyberth og Bent Sørensen kom ind i GHFs nye bestyrelse. Dommerinstruktørerne Jens Henriksen og Jørgen Svane fra Danmark vil stadig komme til grønlandsmesterskaberne og lave dommerkurser.

Dommerne bliver efter deres evner lagt i forskellige klasser, og bliver fordelt som A, B og C dommere.

GHFs nye bestyrelse er:
Formand Boas Møller
Bestyrelsesmedlemmer: Lars Dahl, Elise Bruun, Lena Ravn Davidsen, Hans Lyberth, Bent Sørensen og Tom Ostermann Søholm.

Bestyrelsen har endnu ikke konstitueret sig.