Råstofkonferencen starter i dag

I dag starter råstofkonferencen "Joining Forces" - "Lad os forene vores kræfter", der er et todages møde i Nuuk med fokus på mineral- og olieudvinding.
Skrevet af Karsten Sommer
21. september 2011 06:38

Konferencen vil forsøge at klarlægge de nye opgaver som landets virksomheder og arbejdsstyrke står overfor i de kommende år.

De mange udfordringer vil blive belyst via en lang række indlæg fra fagfolk i mine- og olieindustrien, både her, i Norge, Canada, på Færøerne og i Danmark.

Blandt deltagerne er Qaasuitsup Kommunias borgmester Jess Svane, der under "Joining Forces"-konferencen vil præsentere de første anbefalinger fra Nordkommunens undersøgelse ”Offshore/Onshore”.

Qaasuitsup er den første kommune, der her i landet har lavet en samlet analyse og kortlagt erhvervsmulighederne på land i forhold til offshore-industrien.

- Undersøgelsen vil være et solidt udgangspunkt for virksomheder, der er interesserede i at etablere sig i Nordgrønland, siger Jess Svane.

Blandt andet  giver rapporten en række anbefalinger om placering af basehavne i Nordgrønland, så vi allerede fra næste år kan begynde at udlægge flere erhvervsarealer i kommunen, siger borgmesteren.

Dagens konference er arrangeret af Kommuneqarfik Sermersooq, Råstofdirektoratet og Grønlands Arbejdsgiverforening.