Foto: KNR

Valg2018 Qujaukitsoq står til comeback

De etablerede partier i Inatsisartut ser ud til at få selskab af Vittus Qujaukitsoqs parti Nunatta Qitornai‎, som ifølge en ny meningsmåling kommer ind med ét mandat. Til gengæld står Samarbejdspartiet ikke til at blive valgt ind.

Landets nye parti Nunatta Qitornai ser ud til at blive valgt ind i Inatsisartut, når vælgerne skal til stemmeurnerne den 24. april. Det viser en ny meningsmåling, som HS Analyse har lavet for KNR og Sermitsiaq.AG.

Hvis der var valg i dag ville partiet få 4,6 procent af stemmerne og dermed nok til at får valgt ét mandat ind i Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Nye partier godkendt og klar til valg

Dermed kan det betyde, at Vittus Qujaukitsoq for første gang siden 2013 bliver valgt til den lovgivende forsamling.

Ved valget i 2014, da han stadigvæk var siumuter, lykkedes det ikke for Qujaukitsoq at blive genvalgt til Inatsisartut, da han kun fik 87 personlige stemmer.

LÆS OGSÅ Qujaukitsoq melder sig ud af Siumut

Ikke valg til Samarbejdspartiet

Til gengæld er meningsmålingen dårligt nyt for Samarbejdspartiet, som ifølge HS Analyse kun ville få 1,8 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

Dermed står landets andet nye parti ikke til at valgt ind, da spærregrænsen ligger på omkring 2,7 til 2,9 procent af stemmerne.

Dagens meningsmåling bliver mødt med sindsro af stifteren Michael Rosing, som derimod sætter spørgsmålstegn ved holdbarheden af målingen.  

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt