Qujaukitsoq afviser kritik fra Forfatningskommissionen

Naalakkersuisut arbejder på ændringer i kommissionens arbejdsbetingelser på baggrund af henvendelser fra kommissionen selv, oplyser Vittus Qujaukitsoq.
Ifølge Qujaukitsoq er Naalakkersuisut i gang med at lave ændringer i Forfatningskommissionens arbejdsgrundlag på baggrund af henvendelser fra kommissionen. Foto © : KNR
11. december 2019 06:00

Naalakkersuisut har ikke besvaret henvendelser om arbejdsbetingelserne for medlemmerne af Forfatningskommissionen hurtigt nok, og tidsrammen for kommissionens arbejde er urealistisk. Det påpeger næstformand i Forfatningskommissionen, Kuupik V. Kleist.

Dermed støtter Kleist den kritik, som tidligere formand for kommissionen, Doris J. Jensen, fremsatte, da hun smækkede med døren og forlod kommissionen sidst i november.

Vittus Qujaukitsoq er naalakkersuisoq for finanser med ansvar for Forfatningskommissionen, og i et skriftligt svar skriver han til KNR:

Qujaukitsoq: Arbejdsholdene skal være rimelige

- Arbejdsforholdene i kommissionen skal naturligvis være rimelige, skriver Qujaukitsoq, men han afviser, at kommissionsarbejdet og henvendelser fra kommissionen bliver nedprioriteret.

Formandskabet for kommissionen og Qujaukitsoq har været til møder, hvor formandskabet tilkendegav, at betalingen ikke er rimelig i forhold til medlemmernes arbejdsbyrde, oplyser Qujaukitsoq.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen er gået i stå - igen

- Jeg har i den forbindelse netop rådet formandskabet om at rette en skriftlig henvendelse til Naalakkersuisut om deres tidsforbrug i Forfatnings­kommissionen. Da en sådan henvendelse blev modtaget, agerede jeg på den. Det kan ikke betegnes som en nedprioritering af arbejdets vigtighed, skriver Vittus Qujaukitsoq.

Árbejdet med ændringer er i gang

Kuupik Kleist siger også, at kommissionen kører på lavt blus, fordi de venter på nye ændringer i arbejdsgangen fra Naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ Doris J. Jensen stopper i Forfatningskommissionen

Men det arbejdes der på, forsikrer Qujaukitsoq:

- På baggrund af den førnævnte skriftlige henvendelse fra Forfatningskommissionens formandskab forventes Naalakkersuisut at godkende en ændring i kommissoriet, som gør det mere fleksibelt, hvad angår vederlag til ikke-Inatsisartut medlemmer. Dette arbejde er i gang, lyder det fra Qujaukitsoq.