Qeqqata Kommunia vil forbedre folkeskolen

Bedre folkeskole kræver en forstærket indsat på tværs faggrænser, mener Qeqqata Kommunia.
Skrevet af Noah Mølgaard
05. september 2011 11:39

Tre ud af fem afgangselever går ikke i gang med en uddannelse, viser midtvejsevalueringen af Atuarfitsialak og Qeqqata Kommunia har taget udfordringen til sig. Kommunen vil mindske den del af afgangselever, der ikke går i gang med uddannelse.

Qeqqata Kommunia gik i gang med projektet højnelse af kompetencer i folkeskolen i foråret. Arbejdsgruppen har nu fremlagt første del af arbejdet for kommunalbestyrelsen og der er lang vej endnu.

- Vi har besluttet at tage små skridt ad gangen og dermed sikre at målsætningerne bliver gennemført i stedet for at vi starter med en stor mundfuld, som slet ikke bliver gennemført, siger direktør i familie og uddannelsesafdelingen i Qeqqata Kommunia Vibeke Møller Jensen til KNR.

Et af de ting, der bliver kigget nærmere på er tættere samarbejde mellem skolen og familie-afdelingen. Det sker for at sikre en tidlig indsats, hvis skolen eller familieafdeling skulle være opmærksom på børn, der har behov for støtte.

- Vi kender fra midtvejsevalueringen af Atuarfitsialak at alt for mange afgangselever ikke starter på en uddannelse. Vi vil gennem et tættere samarbejde mellem afdelingerne sikre at barnet får en god skolegang, siger Vibeke Møller Jensen.

Der bliver også et tættere samarbejde med institutionerne for at sikre at børnene får en god skolestart. Der bliver afleveret en status til hver kommunalbestyrelsesmøde.

- Vi startede som nævnt i foråret og nu kan vi allerede se at vi skal fortsætte med projektet næste år. Det er et stort område og man kan ikke lave ændringer i løbet af så kort tid. Vi tager som nævnt små skridt ad gangen og hele øvelsen går ud på at styrke folkeskolen i Qeqqata Kommunia, siger Vibeke Møller Jensen.