Qeqqata Kommunia sætter pris på bæredygtighed

Ide-mændene bag projekter om solpaneler på fjeldsiderne og tavlecomputere til folkeskolebørn har modtaget fine priser.
Skrevet af Karsten Sommer
29. januar 2016 13:07

Solpaneler på fjeldet er en af de ideer, der onsdag indbragte teknik & miljøchef i Qeqqata Kommunia, Ole Thor Hermansen, den ene af kommunens årlige bæredygtigshedspriser på 100.000 kroner.

Siden kommunalbestyrelsen tilbage i 2012 afgjorde at kommunen skulle arbejde hen mod et "Bæredygtigt samfund i 2020", er der blevet arbejdet med hele 34 bæredygtighedsprojekter inden for uddannelse, det sociale område og miljø.

Læs også Qeqqata Kommunia søger udbydere af sportsfiskeri

Den anden pris på 100.000 kroner gik til IT-chef i Qeqqata Kommunia, Ulrik Motzfeldt-Skovgaard, der står for udvikling af det iPad-projekt, der blev indledt for et par år siden, hvor alle kommunens skoleelever modtog en gratis iPad til brug i undervisningen.

De to projektledere glæder sig begge til at bruge prisen i deres videre arbejde med energiproduktion og iPad.

Ulrik Motzfeldt-Skovgaard vil blandt andet bruge pengene til at finde nye spændende måder at bruge IT-udstyr på i naturfagene. Og Ole Thor Hermansen ved også, hvad de 100.000 kroner skal bruges til:

- Vi er ved at undersøge mulighederne for at opsætte solpaneler på en fjeldside. Det har så vidt vides ikke været forsøgt før i Grønland, men der er jo mange sydvendte fjeldsider, som må kunne udnyttes til energiproduktion, siger han.