Qeqqata Kommunia: Pas på ubehagelige og ulovlige videoer på TikTok

Det siger kommunen, efter at en bruger fra Grønland har delt en video på det sociale medie TikTok om sin forberedelse til selvmord.
Foto © : Qeqqata Kommunia
26. april 2020 17:20

En bruger fra Grønland har delt en video på det sociale medie TikTok om sin forberedelse til selvmord. Mange brugere er i chok over videoen, skriver kommunen på deres hjemmeside.

Derfor opfordrer Qeqqata Kommunia forældre til at tage en snak med deres børn om brugen af det populære app.

Hvad er TikTok?

TikTok er en populær og gratis app, hvor man kan lave små film. Man filmer sig selv, imens man mimer til musik. Den lille musikvideo kan vare fra tre til 15 sekunder. Filmen deler man på TikTok, hvor følgere, fans og andre brugere kan kommentere og ”like” den lille film.

 

Man skal være fyldt 13 år for at blive bruger af TikTok, men børn under 13 år kan blive brugere med deres forældres tilladelse.

 

Der er over 800 millioner brugere på verdensplan og der regnes med at blive flere, da den er blevet så populær.

Kilde: Qeqqata Kommunia

- En TikTok bruger har lagt en offentlig video om sin forberedelse til selvmord, og begik selvmord efter det. Ikke overraskende blev mange TikTok brugere chokeret over det. Da der er mange børn, der bruger TikTok har flere børn set den lille chokerende video, skriver kommunen.

Privat eller offentlig profil

Kommunen har nu kommet med tips til forældre omkring børns brug af TikTok.

Blandt de gode råd er at sætte ens profil til enten at være offentlig eller privat profil.

- Som udgangspunkt er ens profil offentlig i TikTok. Men man kan gøre sine profilindstillingerne privat. Fortæl dit barn, hvad forskellen mellem det offentlige og private profil er. Hjælp derefter dit barn med at ændre privatindstillingerne, så det passer til det, I bliver enige om.

Du kan læse mere om Qeqqata Kommunias råd om brugen af TikTok her