Qeqqata Kommunia i glæde over vejprojekt: Nu skal vi have kage

I sidste uge blev redegørelsen for de miljømæssige vurderinger ved et vej-projekt fra Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq godkendt. Det vækker glæde hos borgmester Malik Berthelsen
Vi er meget stolte, siger borgmester Malik Berthelsen (S). Arkivfoto. Foto © : KNR
15. juni 2020 12:54

I torsdags sendte Naalakkersuisut en pressemeddelelse ud, som Qeqqata Kommunia har spændt har ventet på.

Her blev der givet grønt lys til de miljømæssige vurderinger ved projektet med at anlægge en vej fra Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq. Det skal være det første skridt mod en vej fra Kangerlussuaq til Sisimiut.

Det vækkede glæde på kontoret i Qeqqata Kommunia, hvor borgmester Malik Berthelsen (S) meddeler, at der han vil give kage til medarbejderne for at fejre nyheden.

- Vi er meget stolte og har været glade dagen lang, og vi vil meget gerne dele den glædelige nyhed med alle, siger Malik Berthelsen.

LÆS OGSÅ VVM godkendt: Et skridt tættere på vej til Kangerluarsuk Tulleq

Han er særligt glad, fordi han har en idé om, at vejen kan bane vej for et turistboom i kommunen.

Kommunen har nemlig givet byggetilladelse på et landareal til at bygge hytter og hoteller.

- Deder har lyst til at søge om at bygge noget, kan ansøge, siger bordmesteren.

- Vi har tildelt to landarealer til at bygge hoteller, hvor det ene hotel måske kan kaldes for et hotel med et af verdens smukkeste udsigter på grund af beliggenheden, vurderer Malik Berthelsen.

Erhvervsorganisation ser store muligheder

Arctic Circle Business, en selvstændig organisation der rådgiver erhvervslivet i kommunen, glæder sig også over nyheden.

Vejen kan give turistoperatørerne flere muligheder for at tilbyde noget til deres kunder i kommunen, vurderer Arctic Circle Business.

Organisationen peger på, at Arctic Circle Trail, der arrangerer trekking og hundeslædeture mellem Kangerlussuaq og Sisimiut, tidligere har efterspurgt investorer.

Men investorerne har holdt sig tilbage, indtil vejen er færdig, lyder det.

- De er meget interesseret i den nye vej, og de siger; hvis I kunne blive færdige med vejen, kan vi snakke om, hvordan vi kan samarbejde.

- Det er derfor et meget omfattende og spændende projekt, siger Jesper Schrøder, Destination Manager i Arctic Circle Business.