Qasigiannguit sygehus lukker dørene for ikke akutte-henvendelser

Stor udbredt smitte i Qasigiannguit har ført til, at sygehuset lukker for almindelige henvendelser. Det vides endnu ikke hvornår dørene åbner igen for borgerne.
Sidste uge kom det frem, at over 30 skolebørn er konstateret med coronavirus. Ligenu er der 57 aktive smittet i Kommune Qeqertalik, hvor Qasigiannguit hører under. Foto © : Brandt Elias
Skrevet af Ane-Marie Petersen
07. december 2021 11:46

Du kan ikke henvende dig til Qasigiannguit sygehuset fra i dag.

Dørene er nemlig lukket fra i dag for borgene i byen på grund af den udbredt smitte af coronavirus i byen.

- Vi har valgt, at ikke tage almindelige konsultationer, men vi har døgnåbent med bemanding med personale. Dog tager vi kun akutte situationer på nuværende tidspunkt. 

- Den beslutning har vi taget for at forebygge smittespredning. Også fordi vi gerne vil beskytte vores personale i sundhedscenteret som netop tager sig af de svage her i Qasigiannguit. Også fordi vi gerne vil beskytte de sårbare som benytter sig af sygehuset, siger Lotte Pilûnguak Reimer, der er afdelingssygeplejerske i Qasigiannguit.

Akutte henvendelser sker igennem nummeret 911211.

LÆS OGSÅ Dagens coronatal: 41 nye smittede siden fredags

Sidste uge kom det frem, at over 30 skolebørn er konstateret med coronavirus. Lige nu er der 57 aktive smittet i Kommune Qeqertalik, hvor Qasigiannguit hører under.

Derfor er der smitteopsporing i byen, hvor forskellige arbejdspladser og skoler bliver inviteret til forsamlingshuset for, at blive testet.

Landslægeembedet skrev i går, at der er lavet 761 hurtigtest i Qasigiannguit, hvoraf 59 er positive. Sundhedsvæsenet har efterfølgende taget PCR-test af de positive, altså den test der bliver foretaget en podning i svælget, og sendt til analyse hos landslægeembedet i Nuuk.