Sidste uge kom det frem, at over 30 skolebørn er konstateret med coronavirus. Ligenu er der 57 aktive smittet i Kommune Qeqertalik, hvor Qasigiannguit hører under.Foto: Brandt Elias

Qasigiannguit sygehus lukker dørene for ikke akutte-henvendelser

Stor udbredt smitte i Qasigiannguit har ført til, at sygehuset lukker for almindelige henvendelser. Det vides endnu ikke hvornår dørene åbner igen for borgerne.

Du kan ikke henvende dig til Qasigiannguit sygehuset fra i dag.

Dørene er nemlig lukket fra i dag for borgene i byen på grund af den udbredt smitte af coronavirus i byen.

- Vi har valgt, at ikke tage almindelige konsultationer, men vi har døgnåbent med bemanding med personale. Dog tager vi kun akutte situationer på nuværende tidspunkt. 

- Den beslutning har vi taget for at forebygge smittespredning. Også fordi vi gerne vil beskytte vores personale i sundhedscenteret som netop tager sig af de svage her i Qasigiannguit. Også fordi vi gerne vil beskytte de sårbare som benytter sig af sygehuset, siger Lotte Pilûnguak Reimer, der er afdelingssygeplejerske i Qasigiannguit.

Akutte henvendelser sker igennem nummeret 911211.

LÆS OGSÅ Dagens coronatal: 41 nye smittede siden fredags

Sidste uge kom det frem, at over 30 skolebørn er konstateret med coronavirus. Lige nu er der 57 aktive smittet i Kommune Qeqertalik, hvor Qasigiannguit hører under.

Derfor er der smitteopsporing i byen, hvor forskellige arbejdspladser og skoler bliver inviteret til forsamlingshuset for, at blive testet.

Landslægeembedet skrev i går, at der er lavet 761 hurtigtest i Qasigiannguit, hvoraf 59 er positive. Sundhedsvæsenet har efterfølgende taget PCR-test af de positive, altså den test der bliver foretaget en podning i svælget, og sendt til analyse hos landslægeembedet i Nuuk.

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede ...  
Nye smittede i dag 338  
Førstegangsvaccinerede 73%  
Andengangsvaccinerede 68%  
Bekræftede tilfælde i alt 9.823  
Indlagte 12  
I respirator 0  
Døde 4  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
   Opdateret: 
24. januar 16:00
 

Forebyg smitte mod coronavirus