Qasigiannguit er i festhumør

Sissarsuit Festivalen begynder i eftermiddag. Folk fra Diskobugten ankommer til byen for at høre masser af musik.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. august 2012 09:13

Det er en gruppe frivillige, der er gået sammen for at starte Sissarsuit Festivalen, der bliver afholdt på den gamle fiskefabriks betonfundament.

- Der har ikke været afholdt festival i Qasigiannguit i mange år. Sissarsuit Festivalen i år vil vise om det kan blive en tilbagevendende begivenhed, siger Inge-Marie Jensen Rosing fra arrangørerne.

Der bliver nu sat en scene på betonfundamentet, hvor den gamle fabrik lå. Scenen bliver overdækket og der bliver nu sat borde og store foran scenen.

Sommeren går nu på hæld og arrangørerne vil holde fast i tidspunktet, hvis en succes i de kommende dage skulle give basis for at gøre festivalen til en tilbagevendende begivenhed.

- Den første weekend i august er godt tidspunkt. For mange er hjemme på det tidspunkt og det stadig varmt nok til at man afholde udendørs arrangement, siger Inge-Marie Jensen Rosing.

Arrangørerne bruger blandt andet Facebook til at reklamere for deres festival og det ser ud til at det er lykkedes at sprede budskabet til nabo byerne.

- Vi har hørt at en del mennesker kommer fra nærliggende byer og bygder. Så vi er fuld af optimisme, siger Inge-Marie Jensen Rosing.

Musikken bliver leveret af Marie Mathiassen fra Ilulissat, der er mere kendt under kælenavnet Maalia. Hun bliver akkompagneret af gruppen Kalak Jazz. Appap Papii kommer også fra Qeqertarsuaq og de lokale musikere bliver Mariina og Ullorissat.

Sissarsuit Festivalen starter i eftermiddag klokken 16.00, hvor der er underholdning for børn til klokken 21.00, hvor dagen bliver afsluttet med at bage snobrød.

Fredagens koncert bliver med Maalia, Kalak Jazz og Mariina. Lørdagens musik bliver leveret af sangkoret QE 83, der vil spille rytmisk musik og Ullorissat runder lørdagen af ved to tiden om natten.