Qasigiannguit bekymret for sundhedsberedskab

Den faste læge i Qasigiannguit har opsagt sin stilling fra sommeren 2012, og borgerne i Qasigiannguit er derfor utrygge ved udsigterne til den fremtidige lægebemanding. Stillingen som læge er nemlig i følge Sundhedsledelsen endnu ikke slået op.
Skrevet af Jens Thorin
08. maj 2012 06:31

Men indtil stillingen bliver besat, vil Qasigiannguit blive betjent af en læge fra Aasiaat. Beredskabet i Qasigiannguit ændres derfor ikke, og det vil fortsat være muligt at tilkalde såvel læge som sygeplejerske efter behov, loves der fra Sundhedsledelsen.

- Qasigiannguit vil ikke på noget tidspunkt være uden læge. Der vil være en læge i byen 24 timer i døgnet alle årets 365 dage, skriver fungerende cheflæge Kent Kleinschmidt og ledende regionslæge Anne-Marie Ulrik.

Borgerne i Qasigiannguit sendte et åbent brev til Sundhedsledelsen den 29. april, hvor de udtrykte deres utryghed ved at lægen i Qasigiannguit har opsagt sin stilling fra sommeren 2012, og at henvendelser til sundhedsvæsenet efter kl. 16 skal ske til Aasiaat sygehus via telefon.

Og i går fortalte Sundhedsledelsen i en pressemeddelse, at regionsledelsen i Sundhedsregion Disko har holdt et borgermøde, hvor mellem 75 og 100 personer var mødt op, hvor den fremtidige lægebemanding i Qasigiannguit blev fremlagt.

- Borgerne udtrykte dog stor utryghed ved, at man fremover skal ringe til Aasiaat, når man vil i kontakt med sundhedsvæsenet efter kl. 16. Det har vi taget til efterretning, og vi har lovet borgerne, at vi vil evaluere ordningen, når der er gået et halvt år, skriver den ledende regionslæg, Anne-Marie Ulrik.

Download Qasigiannguit borgernes åbne brev ved at trykke på linket for neden (brevet er på grønlandsk).