Qanorooq halverer sin sommerlukning

Qanorooq lukker i år kun ned i fem uger hen over sommeren. Helt præcist fra 2. juli til 6. august. Det er en halvering i forhold til tidligere år, men det betyder samtidig, at der ikke kommer noget sommerprogram i år.
Skrevet af Peter Troelsen
27. juni 2012 11:45

- Vi er en lille redaktion, som ikke har ressourcer til at sende hele året. I stedet for at lukke Qanorooq to en halv måned og sende Aasaanerani en gang om ugen, mens folk afvikler  deres ferie, har vi i år besluttet, at halvere vore sommerperiode til fem uger, men lukker så til gengæld helt ned, siger nyhedschef Mikkel Bjarnø Lund.

På en public service station som KNR med begrænsede økonomiske og personalemæssige resurser er det desværre ikke muligt at levere nyheder hele året. Derfor har stationen valgt en kort sommerlukning.

- Vi bliver nødt til at prioritere. Vi synes selv, at Grønland skal stå uden nyheder på nationalt tv så kort tid som overhovedet muligt. Vi er en lille redaktion på Qanorooq og kan ikke afvikle vores ferie og sende samtidig, fastslår nyhedschef Mikkel Bjarnø Lund.

De faste seere på Qanorooq kan i stedet for de daglige tv-nyheder i stedet bruge andre kanaler for at få stillet deres lyst til nyheder.

- Uden nyheder bliver KNR jo på ingen måde. Heller ikke i de fem uger, som Qanorooq holder sommerferie. Både radioavisen og hjemmesiden knr.gl er som sædvanlig på plads hele sommeren. Så der vil stadig være masser af god nyhedsjournalistik fra KNRs side, fortæller Mikkel Bjarnø Lund

Qanorooq er tilbage på skærmen for fuldt blus mandag den 6. august.