Qaasuitsup Kommunia skylder 83 millioner i skat

De tidligere kommuner skyldte penge i skat, efter kommunalreformen lander regningen hos Qaasuitsup Kommunia, forklarer borgmester Jess Svane.
Skrevet af Karsten Sommer
18. december 2009 14:54

Nogle af de tidligere kommuner har som arbejdsgiver for de kommunalt ansatte i perioder ikke afregnet A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, og blandt andet derfor skylder Qaasuitsup Kommunia i alt 83 millioner kroner.

For at betale gælden har Qaasuitsup kommunia lånt 53 millioner kroner fra Landskassen, som nordkommunen skal afdrage med 17,6 millioner kroner årligt over de næste tre år.

- Men borgerne i kommunen skal ikke mærke noget til skattesmækket, siger borgmester Jess Svane. Kommunen har nemlig ingen planer om at forhøje skatteprocenten på samlet 44 procent i de kommende år.

- Vi ønsker ikke at bebyrde borgerne yderligere med skattestigninger, siger borgmester Jess Svane. Men Qaasuitsup kommunia har spareplaner i deres administration, hvor de blandt andet vil vurdere deres personale.

- Det betyder ikke, at vi vil fyre vores personale, men der kan blive tale om omrokeringer, siger borgmester Jess Svane, der forsikrer, at spareplanerne ikke vil gå ud over kommunens service for borgerne.