Qaasuitsup fralægger sig ansvar for møghus

Qaasuitsup Kommunia fralægger sig al ansvar i sagen om den kummerlige lærerbolig i Siorapaluk. Det er INI, der ikke udfører de opgaver, de er forpligtet til, lyder det fra forvaltningsdirektør i Qaasuitsup Kommunia, Nick Nielsen.
04. oktober 2011 16:10

Hvem er det, der ikke gør sit arbejde ordentligt, når skolelederen i Siorapaluk på trods af talrige henvendelser både til boligselskabet INI og til Qaasuitsup Kommunia, skulle tage til takke med et pivutæt hus uden vand til fuld husleje, uden at der blev rørt en finger?

Både kommunen og INI mener, at de har deres på det tørre:

- I denne konkrete sag administreres huset af INI, og så kan vi jo ikke gøre noget her. Så vi har ikke gjort noget forkert, svarer direktør for Forvaltning for Anlæg og Miljø i Qaasuitsup Kommunia, Nick Nielsen.

Og fra INI's direktør for ejendomsservice, Sven Pedersen, lyder det:

- Altså som jeg ser sagen, har vi håndteret den så godt vi nu kunne.

Men Nick Nielsen henviser til den partnerskabsaftale, som kommunen og INI har indgået:

- Det er jo selvfølgelig meget uheldigt, at situationen er således, men fra Qaasuitsup Kommunia kan vi ikke gøre så meget, da INI har ansvaret for administration af huset. Vi har en partnerskabsaftale med INI, og i henhold til den er det INI, der skal løse bygningsvedligeholdelse og drift.

Så er det vel egentlig et brud på jeres partnerskabsaftale i og med, INI ikke har udført de opgaver, de har forpligtet sig til i henhold til aftalen?

- Ja, det kan man jo konkludere. INI skal løse vedligeholdelse og drift, og hvis de ikke gør det, så må man jo se på aftalen, udtaler direktør for Forvaltning for Anlæg og Miljø i Qaasuitsup Kommunia, Nick Nielsen.